Nové detské ihrisko na Šváboch

20.05.2013 Prešov

Prešov ( Mesto Prešov)
Na Šváboch, konkrétne na Švábskej ulici za poštou, vyrástlo nové detské ihrisko.
Poslanci na neho schválili peniaze ešte na konci minulého roka a na konci tohto týždňa ho spolu s primátorom Pavlom Hagyarim aj otvorili.
„Teším sa, že sa podarilo postaviť ďalšie detské ihrisko, no je dôležité, aby si ľudia uvedomili, že sa o to treba aj starať a nepoškodzovať ho. Chceme, aby naše najmenšie deti mali aj na sídliskách priestor na hranie a plánujeme týchto miest viac, “ povedal primátor.
Staronové pieskovisko, nové podložie na detské preliezačky a šmýkačku, nový kolotoč i menšie prvky stáli približne 6 tisíc eur a sú vybudované tak, že spĺňajú európske normy. Na ihrisku sa dopoludnia hrali aj deti z Materskej školy Važeckej aj ďalšie mamičky s deťmi, ktoré bývajú neďaleko. Predtým na tomto mieste stáli staré preliezačky, ktoré boli zrekonštruované a použité na inom mieste v tejto mestskej časti. Z finančných zdrojov, ktoré ešte mestská časť má práve na ihriská a lavičky v tomto roku (približne 7 tisíc eur) majú poslanci v pláne postaviť a zrekonštruovať aj ďalšie ihriská na Šváboch aj Solivare. V ostatných mestských častiach majú na údržbu ihrísk a lavičiek rovnako po 7 tisíc.
Autor: Jana Jurčišinová
 

Vyberte región

mark